Even voorstellen

Wie is Gea van Andel?

Gea van Andel is de vrouw achter Balans & Motivatie. Het is haar passie om mensen te begeleiden in veranderprocessen: met respect en op basis van gelijkwaardigheid. Van Andel is ervan overtuigd dat alleen intrinsieke motivatie mensen effectief en duurzaam in beweging brengt. Die motivatie weet zij als geen ander aan te boren met Motivational Interviewing (MI). Balans & Motivatie wil het werken met MI zo breed mogelijk toegankelijk maken en verleent haar diensten aan bedrijven en overheidsinstanties, groepen en individuen.

Van Andel denkt in mogelijkheden en biedt kwaliteit. Betrokken, accuraat en flexibel stuurt ze aan op het benutten van reële opties. Ze is doelgericht en houdt de persoon waar het om gaat steeds voor ogen. Zo maakt ze duurzame verandering mogelijk. Balans & Motivatie werkt samen met gekwalificeerde collega’s. Met mensen die van Andels passie delen en die – net als zij – de kwaliteiten van de ander als uitgangspunt nemen voor hun handelen. Als u met Balans & Motivatie in zee gaat, kunt u uitgaan van persoonlijke aandacht en grote betrokkenheid. Simpelweg omdat die voorwaardelijk zijn voor resultaat.

Klanten over Gea
Walter Voll, eigenaar GezondEffect: “Mijn bedrijf is gericht op het vitaliseren van medewerkers op de werkvloer, zodat mensen duurzaam inzetbaar worden en blijven. Voor onze opdrachtgevers organiseren we programma’s die meestal gericht zijn op stoppen met roken, voeding, bewegen of ontspannen. Sinds 2011 werk ik met Gea samen. Zij is zowel inzetbaar voor groepseducatie als voor persoonlijke coaching. En dat doet ze goed.

Opvallend is haar overwicht vanuit rust en kalmte. Ze is mooie, open vrouw met een warme persoonlijkheid. Als zij zich ergens voor inzet, staat ze er ook echt voor. Ze weet mensen mee te krijgen, in stapjes van bewustwording tot werkelijke gedragsverandering. Wat Gea zegt en doet, is goed. Dat komt omdat ze verstand van zaken heeft. Met haar specialisme ‘Motivational Interviewing’ weet zij mensen in beweging te brengen. Ze komen tot gedragsverandering vanuit hun eigen wens en motivatie, waardoor de verandering ook duurzaam is. Je kunt op Gea bouwen en vertrouwen: afspraak is afspraak. Maar ze is zeker niet star. Ze kijkt altijd naar de beweegredenen en heeft niet direct een oordeel. Dat vind ik een heel mooie competentie.”

Miriam de Kleijn, Huisarts-epidemioloog, senior adviseur: “Wat direct opvalt aan Gea is haar enorme gedrevenheid om professioneel te werken en de goede dingen te doen. Dat doet ze op een authentieke manier. Alles is echt, niets is een kunstje. Ze is sterk in denken in mogelijkheden. Ik werk samen met Gea aan een programma waarin zorgprofessionals een omslag maken naar meer persoonsgerichte zorg. Niet iemands aandoening, maar iemands leven staat dan centraal bij het maken van keuzes op gezondheidsvlak. Zorg op maat is hierbij een kernbegrip. Gea verzorgt de procesbegeleiding. En dat doe zij ook met zorg en op maat. Ze weet heel goed wat er nodig is voor iemand of in een bepaalde situatie. Op een inspirerende en positieve manier brengt ze mensen en processen in beweging.”