Project omschrijving

Duurzaamheid in de regio

Dat wil ik ook!

Werkwijze
Vanuit de behoefte om boeken te delen met anderen, ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden voor een minibieb. Wat en wie zijn er nodig om een minibieb te produceren? Met zo min mogelijk verspilling van materiaal. Hoe kunnen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hierin een rol geven? Hoe kunnen we zorgen dat er minibiebs verkocht worden zodat het een doorlopende productie en verkoop wordt?

Gea over dit initiatief
“Ik houd ervan dingen te delen, dat vind ik belangrijk in het leven. Met boeken heb ik vaak dat ik er tien van zou willen hebben, om ze uit te delen. Ze geven je een andere kijk, je komt in een andere wereld. Zo kwam ik op het idee van de minibieb. Het begon met een simpel kratje, dat bij elke regenbui weer naar binnen moest. Voor het maken van een fraai kastje in de vorm van een minihuisje dat buiten kan blijven staan, benaderde ik Syndion, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Zij gaven aan dat ze minimaal tien afnemers moesten hebben. Mede dankzij een interview in een lokale krant is dat gelukt. Inmiddels werkt een medewerker van Syndion fulltime aan het maken van de minibiebs.

In 2016 verscheen er een mooi artikel over het grote succes van de minibieb van Syndion. Nu, in juli 2019, is het nog steeds een groot succes. Onlangs werden er in opdracht van een woningcorporatie in Doorn twaalf minibiebs gemaakt. Het leuke van de minibiebs is dat het mensen op verschillende manieren verbindt. De makers, die er samen trots op zijn, maar ook de mensen die lezen. Ik hoop dat de minibieb mensen in beweging brengt. Letterlijk: dat ze lopend of fietsend de minibiebs bezoeken. En figuurlijk, via de nieuwe ideeën, kennis en inzichten die je van lezen krijgt.”

Project Details

DATUM

2014 – heden

KLANT

Eigen initiatief

OPDRACHT

Op een mooie en duurzame manier boeken delen met anderen.

SECTOR

Particulieren