Aan de slag met leefstijl

Leefstijl

Gezond eten, genoeg bewegen, niet roken… We weten allemaal dat het goed voor onze gezondheid is. Maar wat is het moeilijk om je leefstijl te veranderen! Moet u dan maar toekijken hoe werknemers zich ongezond roken en eten? En hoe patiënten leefstijladviezen structureel negeren? Zeker niet! Het kan ook anders.

Wat Balans & Motivatie kan betekenen
Balans & Motivatie helpt u op een planmatige manier de gezondheid binnen uw bedrijf te verbeteren. We nemen de gezondheid binnen uw organisatie onder de loep en ontwikkelen op basis van de startsituatie een plan van aanpak. In dat plan doen we concrete voorstellen om gezondheid in uw organisatie op de agenda te krijgen én gezonder gedrag te realiseren. Informatievoorziening, bewustwording, individuele begeleiding en een gezondheidscheck kunnen daarbij aan de orde komen. Balans & Motivatie werkt hierbij samen met de organisatie GezondEffect.

Balans & Motivatie heeft uitgebreide ervaring met het onderwerp leefstijl in de eerstelijns gezondheidszorg. We helpen zorgprofessionals bij het organiseren van succesvolle leefstijlinterventies en het ontwikkelen van effectieve gespreksvaardigheden met als basis Motivational Interviewing.

Meer informatie of vragen over leefstijlinterventies?
Neem vrijblijvend contact op.