Aanbod Positieve Gezondheid voor UNICUM zorgprofessionals

Balans & Motivatie heeft een speciaal aanbod voor bij UNICUM Huisartsenzorg aangesloten zorgprofessionals en hun samenwerkingspartners. De ondersteuning is breed: van kennismaken met Positieve Gezondheid (tip: de Escaperoom!) en de implementatie in de praktijk, tot het oefenen van ‘het andere gesprek’ en het inspireren van samenwerkingspartners en wijkbewoners.

Hieronder ziet u verschillende voorbeelden van ondersteuning bij het gaan werken met Positieve Gezondheid. Heeft u een vraag of staat wat u zoekt er niet tussen? Neem dan contact op met Gea van Andel, maatwerk is zeker mogelijk.

Oriënteren

Kennismaken met Positieve Gezondheid

Bij u op locatie.

voor het hele team

Meer info

Workshops

Uitleg, oefenen en casuïstiek uit de eigen praktijk

Goede basis

om te starten met Positieve Gezondheid in uw organisatie.

Meer info

Implementeren

Positieve Gezondheid verankeren in uw werkwijze.

Maatwerk

bij het implementeren van Positieve Gezondheid.

Meer info

Inspireren

Inspireren, activeren, verbinden en verleiden.

Ruimte

voor brede inzet van Positieve Gezondheid.

Meer info

Gea over Positieve Gezondheid: “De naam Positieve Gezondheid’ vind ik soms een beetje verwarrend. Mensen denken hierdoor dat alles positief moet zijn of worden. Dat zal niet lukken. Niet alles in het leven is rozengeur en maneschijn. Niet alles is te repareren of maakbaar en mensen raken soms lamgeslagen door omstandigheden. Positieve Gezondheid ontkent dit niet. Het gaat erom dat we ook bij ziekte of problemen oog blijven houden voor de kansen en mogelijkheden van mensen. Waar wordt iemand ondanks alles blij van? Wat geeft voldoening? En als die veerkracht er even niet is, kunnen we dat ook accepteren. Met aandacht luisteren, aanwezig zijn en ons verbinden met de ander. Om op het moment dat er wel ruimte ontstaat daar op een positieve manier invulling aan te geven.”